Welcome,

Onderzoeksparticanten gezocht voor onderzoek naar de individuele verschillen in de effecten van dopamine op psychologisch functioneren.

WIE     gezonde mensen tussen de 18 and 45
WAT    effecten van dopaminerge medicijnen op de hersenen & cognitie
HOE     gedrag, fMRI en PET imaging
DUURongeveer 25 uur over vijf dagen (3-6 uur/keer)
WAARTrigon gebouw, Kapittelweg 29 in Nijmegen


Duur en vergoeding
Met deelname is maximaal €319 te verdienen.

Onderzoek
Het is bekend dat de hersenstof dopamine van invloed is op verschillende hersenfuncties, waaronder leren, geheugen en het richten van je aandacht. Te veel of te weinig dopamine kan leiden tot aandachtsproblemen zoals het geval is bij ADHD en schizophrenia. Het doel van dit onderzoek is na te gaan hoe individuen verschillen in de cognitieve gevolgen die zij ervaren wanneer zij methylfenidaat en sulpiride gebruiken.

Tijdens het onderzoek worden de effecten van dopmaine onderzocht door het toedienen van een geregistreerd mediijn (Ritalin ® en Dogmatil ®) of een placebo. Ritalin ® is een medicijn gebruikt bij ADHD, en Dogmatil ® is een medicijn gebruikt bij schizofrenie. Een placebo is een niet werkend middel. Na toediening zult u gevraagd worden om n de fMRI scanner en aan de computer een aantal taken te spelen die verscheidene cognitieve vaardigheden testen. We zullen ook kijken naar uw normale dopamine productie door middel van een PET scan.
 

Uw deelname
Als u zich aanmeldt, krijgt u eerst vrijblijvend uitgebreidere informatie over de inhoud van het onderzoek naar u toegestuurd. Na ongeveer een week zal een van de onderzoekers contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Tevens willen we u erop attenderen dat de informatie brochure ook een vragenlijst zal bevatten. Wij vragen u deze vragenlijst zorgvuldig door te nemen. Wanneer u op een of meerdere vragen ‘ja’ antwoord, kunt u helaas niet deelnemen aan het onderzoek.

 

E-MAIL                 dopa.onderzoek@donders.ru.nl
ONDERWERP      "dopa_onderzoek"
INHOUD               vermeld uw naam, telefoonnummer en adres

 

Of inschrijven op SONA:
[DCCN] fMRI/PET: Baseline dopamine en Cognitie | 319euro