Welkom,

 

Onderzoeksparticipanten gezocht voor een onderzoek  van het Radboudumc en het Donders Institute naar verschillen en overeenkomsten tussen psychiatrische aandoeningen.

 

WIE      personen tussen de 18 and 70 jaar zonder psychische problemen.

WAT     verschillen en overeenkomsten van psychiatrische aandoeningen en de effecten ervan op  

cognitie en hersenen.
HOE:      vragenlijsten, computertaken, eye tracker taken, biomedische maten en fMRI
DUUR  maximaal 8 uur, verdeeld over 2 afspraken
WAAR Radboudumc afdeling Psychiatrie, Reinier Postlaan 4 & Donders Instituut, Trigon gebouw, Kapittelweg 29 in Nijmegen


Vergoeding
Voor volledige deelname wordt een vergoeding van maximaal €72,50 aangeboden.

 

Onderzoek
Psychiatrische stoornissen komen veel voor. De hoeveelheid last die iemand hiervan heeft kan erg verschillend zijn. Ook hebben veel patiënten meer dan één psychiatrische aandoening. In dit project worden diverse psychiatrische aandoeningen onderzocht op overeenkomsten en verschillen. Zo proberen we meer te weten te komen over de onderliggende oorzaken van de verschillende aandoeningen. Ook willen we risicofactoren voor deze aandoeningen beter vast kunnen stellen.

Beter begrip zal zowel de diagnostiek als de behandeling van patiënten ten goede komen. Om dit goed te kunnen onderzoeken, is het niet alleen nodig om mensen te testen met psychiatrische problemen, maar juist ook mensen die nog nooit een psychiatrische stoornis hebben gehad zodat we de gegevens van deze twee groepen kunnen vergelijken.

Het onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen en wordt verdeeld over twee afspraken. Na een screening komt u naar de afdeling Psychiatrie. Hier wordt bloed en een klein plukje haar afgenomen, en wordt de lengte en het gewicht bepaald. Daarnaast zult u computertaken uitvoeren, waaronder een eye tracker taak waarmee de oogbewegingen gemeten kunnen worden, en verder zult u een aantal vragenlijsten invullen. Deze afspraak duurt ongeveer 2 uur en 3 kwartier. We zullen u nog extra vragenlijsten opsturen, deze kunt u thuis achter de computer invullen. Dit zal ongeveer een uur duren.

 

Als u wilt kunt u ook meedoen aan het fMRI onderdeel. U komt tijdens een afspraak twee keer in de MRI scanner te liggen, en tussendoor is er een korte pauze. U zult een aantal taken doen, en twee korte filmfragmenten kijken. Int totaal duurt deze afspraak 4 uur, en als u wilt kunt u een foto van uw brein meekrijgen.

 

Uw deelname
Zodra u zich aanmeldt, krijgt u eerst vrijblijvend uitgebreidere informatie over de inhoud van het onderzoek naar u toegestuurd en kunt u eventuele vragen stellen. Na ongeveer een week zal een van de onderzoekers contact met u opnemen als u mee wilt doen om een screening procedure te doorlopen en voor het maken van een afspraak.
 

Wilt u zich aanmelden en zodoende een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek?

Stuur een email naar:

E-mail adres:    mindsetonderzoek@radboudumc.nl
Onderwerp:     "Controle mindsetonderzoek"
Inhoud               vermeld uw naam, telefoonnummer en adres

 

Of bel tijdens kantooruren op:

06-27209570

 

Of schrijf u in op SONA:
[DCCN/UMC] | Gedrag/fMRI | Controles onderzoek | €72,5