Kinderen voor Kinderen geïnspireerd door een interview met Roshan Cools

'Impulsiviteit is niet alleen een deficiëntie, maar juist ook een bekwaamheid, een bedrevenheid.' Naar aanleiding van deze uitspraak van Roshan Cools in de Volkskrant schreef Christiaan Coenraads het nummer 'Boem boem boem' als lijflied voor drukke kinderen.

In het interview in de Volkskrant (hier terug te lezen) benadrukt Roshan dat focussen goed kan zijn, maar impulsiviteit soms ook nodig is om bijvoorbeeld tot creatieve ideeën te komen. Omdat tegenwoordig de nadruk erg ligt op controle en zelfbeheersing, hoopt Christiaan Coenraads dat dit lied drukke kinderen een hart onder de riem zal steken en zal laten zien dat impulsiviteit en ADHD ook goede kanten hebben. Het lied is aanstaande vrijdag (19:00) en zaterdag (19:30) te zien in een tv-uitzending van Kinderen voor Kinderen op NPO3 bij Zapp en kan tevens worden beluisterd via CD (Kinderen vor Kinderen 36) of Spotify (http://spoti.fi/1OgZo42).